Amortire De Weekend…

21 ianuarie 2017,ora 18:05, Bjuv Suedia.Odata precizati, cu exactitate, indicii spatio-temporali propun sa trecem la subiect! Odata cu venirea serii se apropie si ora cinei asa ca foamea isi face simtita prezenta. Dupa o raita rapida prin frigider si dulapul cu minuni constat o lipsa acuta de paine sau orice alceva comestibil.Chiar daca as fi putut incropii o cina fara paine era aproape imposibil deci ma decid sa imi iau inima in dinti si sa merg la singurul magazin deschis la momentul respectiv,urmatorul magazin deschis fiind la vreo 10km distanta.

Odata ajuns la magazin intru in supermarket si un crivat cumplit ma plezneste direct in pifometru arata exact ca dupa o lunga perioada de inactivitate adica nu gaseai nimic interesant pe rafturi acestea fiind pe jumatate goale. Incurajandu-ma imi spun ,,ba paine gasesc sigur” ma indrept plin de speranta spre raionul cu paine si odata ajuns la raionul cu paine sunt cuprins de stupoare si rostesc un sincer ,,baga-mi-as p…….iciorul” si ecoul din raft imi raspunde aproape instantaneu. Raftul era aproape gol…adica….nu era gol…..ok ok simt nevoia de o explicatie ,deci, in Suedia exista sute de feluri de paine, problema este ca 95% din aceste feluri de paine sunt fie dulci fie negre fie cu tot felul de seminte in ele din punctul meu de vedere necomestibile aceste feluri de paine deci in concluzia acestei explicatii daca celelate 5 procente ramase comestibile,repet pentru mine, lipsesc de pe raft,pentru mine raftul este gol inchid paranteza.Sa revenim….

O raza de speranta se iveste din cosul alaturat raionului cu paine unde,de obicei , se afla baghete de paine proaspete. Le zaresc,mai erau 2, ajung acolo aproape plangand de bucurie si apuc repede de una dintre ele ca nu cumva sa vina alcineva si sa le ia.Sperantele au fost naruite instantaneu cand am pus mana pe bagheta de paine,aceasta era atat de tare si de uscata incat cu siguranta puteai sa spargi cateva capete cu ea cred ca puteai sa te lupti cu orice posesor de bata de baseball poate chiar sabie mai prost ascutita.Atunci dezamagirea a fost completa si am decis sa ma indrept spre iesire.

Ajuns acasa m-am bucurat de traditionala supa la plic,aceasta supa constituind o cina mirobolanta.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s